اولین جلسه از سلسله کارگاه های تفکر خلاق و حل خلاقانه مساله در کارآفرینی در مرکز نوآوری دانشگاه تبریز برگزار شد. عصر بهاری روز چهارشنبه ۳۰ فروردین ماه ، سالن تازه تاسیس باران در مرکز نوآوری دانشگاه تبریز میزبان بیش از هشتاد نفر از دانشجویان و کارآفرینان جوان در کنار چهل نفر از مسئولین و چهره های علمی دانشگاه تبریز بود.
در چند ماهی که از افتتاح مرکز نوآوری دانشگاه تبریز به دست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور جناب آقای دکتر ستاری می گذرد این مرکز میزبان چندین رویداد تخصصی در حوزه کارآفرینی بوده است. از جمله رویداد شمس (شکوفایی محیط زیست سالم) که همزمان با کارگاه تفکر خلاق بصورت یک رقابت نیم روزه در حوزه محیط زیست برگزار شد.
سلسله کارگاه های تفکر خلاق در ۵ جلسه و بصورت تلفیقی از اصول و مبانی تئوری ، بحث و گفتگو ، کارگاه ها و بازی های انفرادی و تیمی توسط مهندس آرش مدرسی طراحی شده و بر اساس جدیدترین سرفصل های کارآفرینی خلاقانه و حل خلاقانه مساله که در مراکز آموزشی تراز اول دنیا تدریس می شوند ارائه می گردد.
هدف از این کارگاه ها بهبود روند ایده پردازی انفرادی و تیمی، ارزیابی و پرورش ایده ، تیم سازی ، توسعه کسب و کار و نهایتا برندسازی از طریق بکارگیری اصول تفکر خلاق است.
جلسه اول با دو داستان واقعی از کسب و کارهایی سنتی در تبریز شروع شد که با کمی خلاقیت و بدون تحولات عظیم یا عجیب و غریب توانسته بودند بهبود چشمگیر در بهره وری خود ایجاد کنند.
سپس با تعریف مختصری از خلاقیت و اینکه خلاقیت چه چیزی هست و چه چیزی نیست مثال هایی از خلاقیت برندهای مطرح دنیا در حوزه های مختلف از طراحی محصول و خدمات تا بازاریابی و ارتباط با مشتری و تبلیغات عنوان شد.
نگاهی اجمالی به بوم مدل کسب و کار و اینکه تفکر خلاق چگونه قلب این بوم یعنی ارزش پیشنهادی را شکل می دهد و موجب می شود ادامه طراحی مدل کسب و کار با شفافیت و قدرت اجرایی بیشتری تکمیل شود مبحث بعدی این کارگاه بود.
استفاده از تفکر خلاق در تعیین استراتژی خلاقانه برای یک کسب و کار و تعریف مزیت رقابتی پایدار و هوشمندانه از طریق استراتژی خلاقانه با مرور داستان دو برند مطرح دنیا تشریح شد.
در ادامه با بازی تیمی بادکنک کسب و کار، مفاهیم تیم سازی و نقش بینش تفکر خلاق در شکل دهی و حفظ یک تیم موفق مطرح شد که فضای کارگاه را مملو از شور و هیجان کرد.
شکست دردناک دوست داشتنی جزو مباحث جذاب بعدی بود که در قالب اصول تفکر خلاق از جمله Fast Failure Forward و چرخه عمر کارآفرینی مورد بحث قرار گرفت.
ویژگی های یک ایده ایده آل مبحث آخر کارگاه اول بود که در قالب یک بازی متفاوت و جالب دیگر مطرح شد و یک مساله عمومی از محیط زیست مورد بحث قرار گرفت.
اولین کارگاه تفکر خلاق بصورت رایگان و برای معرفی کلی دوره به مدت ۲ ساعت برگزار شد و حمایت های جناب آقای دکتر کوزه کنانی ریاست محترم مرکز رشد واحدهای فناوری و مرکز نوآوری دانشگاه تبریز و سرکار خانم دکتر زلفی و پیگیری ایشان جهت تکمیل ساختمان مرکز و برگزاری این کارگاه ها قابل تقدیر و تشکر است.
لینک ثبت نام کارگاه ها در سایت ایوند با نام کارگاه تفکر خلاق و در حوزه کارآفرینی فعال بوده و اطلاعات و تصاویری از کارگاه ها در سایت www.tobee.ir در دسترس است.